Start cursus voor mantelzorgers ‘Omgaan met NAH’


Evenementgegevens


In het najaar van 2024 organiseert Mantelzorgcentrum Nunspeet, in samenwerking met MEE Samen en InteractContour, een cursus voor mantelzorgers van mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Het doel van de cursus is de kennis over NAH vergroten, de impact van NAH op het dagelijks leven laten zien en de rol van de mantelzorger. Er is ruimte voor contact met lotgenoten en om ervaringen uit te wisselen met elkaar. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten. De inhoud van de bijeenkomsten bestaat uit informatie over de hersenen, hersenletsel en de gevolgen daarvan, de gevolgen voor de mantelzorgers, gevoelens van rouw, zorgen voor jezelf en inzicht in het eigen (steun)netwerk. De vierde bijeenkomst gaan de mantelzorgers beleven hoe het is om NAH te hebben middels een belevingscircuit. Kortom: een leerzame en boeiende cursus! Deze cursus is afgelopen voorjaar gegeven en het was voor herhaling vatbaar. Er was onderling veel begrip, (h)erkenning en steun.

Op de volgende data zijn de bijeenkomsten gepland: dinsdag 8 oktober, 29 oktober, 19 november en 10 december, van 13.30 tot 15.30 uur, in Mantelzorgcentrum Nunspeet, Elburgerweg 15.

Er zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt je aanmelden bij Gerdine van Engelen: 0341 – 25 72 | g.vanengelen@mantelzorg-nunspeet.nl.

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world