Cursus/gespreksgroep voor Volwassen KOPP-ers

Ben jij misschien een Volwassen KOPP’er?

Vind je het ingewikkeld om ‘nee’ te zeggen en je grenzen aan te geven? Ben je vooral een doe-het-zelver en vind je het lastig om hulp aan anderen te vragen? Heb je moeite om relaties aan te gaan en je te binden? Voel jij je vaak gespannen? Weet je nooit zo goed wat je écht wilt en vind je het steeds weer een klus om je eigen keuzes te maken?

Het kan zijn dat je één of meerdere genoemde vragen herkent en dat dit te maken heeft met de omstandigheden in jouw thuissituatie waar je als kind opgroeide. Wellicht groeide jij op, terwijl je vader een alcoholverslaving had. Of je moeder had langdurig last van depressies of psychosen. Misschien vond er bij jou thuis geweld plaats en heb je dat gezien. Of was je moeder regelmatig opgenomen in een instelling vanwege trauma’s in haar leven. Zulke omstandigheden hebben, hoe dan ook, impact op jou als kind en de ontwikkeling die je als kind doormaakt. En daar kun je – vaak zonder dat je dat zelf door hebt – ook in je volwassen leven nog steeds de gevolgen van ervaren. Wellicht ben jij, zonder dat je het je realiseert, een Kind van een Ouder met Psychiatrische Problematiek, afgekort als KOPP.

Mantelzorg Elburg, Oldebroek en Nunspeet bereiden, in samenwerking met Mentaal Gezond Noord Veluwe en Contextueel therapie Praktijk Hineni, een cursus-/gespreksgroep voor waar jij als Volwassen KOPP’er welkom bent! In 5 bijeenkomsten geven we je informatie en inzicht in de rol van psychische kwetsbaarheid van een ouder en de impact daarvan op je ontwikkeling als kind en volwassene. Ook leer je je eigen aangeleerde patronen en mechanismen te herkennen en hoe die nu in je huidige volwassenheid zichtbaar zijn.

De vijf bijeenkomsten staan gepland op dinsdagavonden: 7,14,28 november en 5,19 december. Locatie: De Zwikmeule, Oldebroek. Heb je belangstelling voor deelname aan deze 5 groepsbijeenkomsten of wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met:

  • Sociaal Team Gemeente Oldebroek : tel: 0525 638333 of sociaalteam@oldebroek.nl
  • Stichting Wiel Elburg: tel. 0525 681212 of info@wiel.nl
  • Mantelzorgcentrum Nunspeet: tel: 0341 25 72 42 of mail naar: info@mantelzorg-nunspeet.nl Deelname is gratis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world