Lotgenotencontact jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers ontmoeten elkaar!

Ben jij tussen 16-30 jaar en heb je behoefte aan contact met andere jonge mantelzorgers?
Je hoeft er niet alleen voor te staan!

Jonge mantelzorger aan het woord:

Wanneer ik denk aan mantelzorgers zie ik vaak ouders voor me, of vrijwilligers die tijd besteden met ouderen of gehandicapten. Toch viel ik onbewust in de categorie mantelzorgers. Mijn zusje heeft een psychische aandoening waardoor mijn thuissituatie ingewikkelder is dan normaal. Hierdoor weet ik hoe ik me moet aanpassen, wat ik moet doen bij paniek en wat ik wel of niet moet zeggen. Je bent er constant bewust van en je denkt er veel over na. Dit zijn dingen die voor mij normaal zijn geworden.

Met mensen in mijn omgeving had ik het weleens over thuis, maar het blijft lastig uit te leggen. Ik kreeg regelmatig te horen dat ik misschien wel naar een psycholoog moest gaan, maar daar had ik geen behoefte aan. Ik wilde gewoon mijn verhaal kunnen doen zonder uit te leggen dat het nou eenmaal zo is en allemaal ‘oplossingen’ te horen krijgen. Zo ben ik bij lotgenotencontact gekomen.

Bij de lotgenotencontact-avonden voel ik geen sociale druk, het is gewoon gezellig. Je weet van elkaar wat er speelt en dat is okay, er ligt geen taboe op. Ik heb echt gemerkt dat praten met anderen in een soortgelijke situatie steun kan bieden. Het kan opluchten om je zorgen en gevoelens te delen, ervaringen uit te wisselen en tips te krijgen en geven.

Heb je vragen? Of wil je je aanmelden voor een contactavond? Meld je dan aan bij Maria Beens via 0341 257242 | m.beens@mantelzorg-nunspeet.nl.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world