KOPP cursus voor volwassenen start in april 2024

Ben jij misschien een volwassen KOPP’er?

Vind je het ingewikkeld om ‘nee’ te zeggen en je grenzen aan te geven? Ben je vooral een doe-het-zelver en vind je het lastig om hulp aan anderen te vragen? Heb je moeite om relaties aan te gaan en je te binden? Weet je nooit zo goed wat je écht wilt en vind je het steeds weer een klus om je eigen keuzes te maken? Wellicht ben jij, zonder dat je het je realiseert, een Kind van een Ouder met Psychiatrische Problematiek, afgekort als KOPP.

Steunpunt Mantelzorg biedt in samenwerking met Mentaal Gezond Noord Veluwe, en Contextueel therapie praktijk Hineni, een cursus aan waar jij als Volwassen KOPP’er welkom bent!

Het kan zijn dat je één of meerdere genoemde vragen herkent en dat dit te maken heeft met de omstandigheden in jouw thuissituatie waar je als kind opgroeide. Misschien groeide jij op, terwijl je vader een alcoholverslaving had, of je moeder had last van depressies of psychosen. Misschien vond er bij jou thuis geweld plaats en heb je dat gezien. Of was je moeder regelmatig opgenomen in een instelling vanwege trauma’s in haar leven. Zulke omstandigheden hebben, hoe dan ook, impact op jou als kind en de ontwikkeling die je als kind doormaakt. En daar kun je – vaak zonder dat je dat zelf door hebt – ook in je volwassen leven nog steeds de gevolgen van ervaren.

Deelnemers aan eerdere cursussen laten weten dat het vinden van herkenning, het leren waar dingen die je nu dwars zitten vandaan komen heel helpend is.

In 5 bijeenkomsten geven we je informatie en inzicht in de rol van psychische kwetsbaarheid van een ouder en de impact daarvan op je ontwikkeling als kind en volwassene. In deze cursus ligt de focus bij jóu: je leert je eigen aangeleerde patronen en mechanismen te herkennen en hoe die nu in je huidige volwassenheid zichtbaar worden. De cursus wordt gegeven door een preventiewerker GGZ en een contextueel therapeut.

De vijf bijeenkomsten staan gepland op dinsdagavonden: 2, 9, 23 april en 7 en 14 mei in Ermelo. Heb je belangstelling voor deelname aan deze 5 groepsbijeenkomsten of wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met:

Steunpunt Mantelzorg Harderwijk/Ermelo: 0341 429498 of mail naar: gerrie.faber@welzijnermelo.nl

Deelname is gratis.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world