Teken de petitie: Stop de #regelkolder

Mantelzorgers hebben het veel te druk met de regelkolder waarmee zij voortdurend te maken krijgen. En dat is nogal wat. Brieven met vaak onbegrijpelijke taal; een berg formulieren en ingewikkelde regels. Niet weten waar je precies moet zijn en met tientallen zorgprofessionals en organisaties te maken krijgen…

Mantelzorgers zijn te druk met al deze regeltaken. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die nodig is om te bellen voor meer informatie of om zaken goed geregeld te krijgen. Het kost mantelzorgers gemiddeld 4 uur per week. Dat is kostbare tijd die niet aan zorg voor een naaste kan worden besteed. Dat moet en kan anders! Daarom starten we een petitie Stop de #regelkolder.

Vind jij ook dat mantelzorgers belangrijker zijn dan regels? Teken dan de petitie Stop de #regelkolder, deze vind je op deze pagina.

Stop de #regelkolder.
Maak mantelzorgers belangrijker dan regels. 

Wat kun jij doen?

Naast het tekenen van de petitie kun je meer doen. Ken je iemand die voor een ander zorgt? Geef diegene eens wat extra aandacht, een compliment of een schouderklop. Dat mag natuurlijk altijd, maar zeker op 10 november, de Dag van de Mantelzorg! Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.

  • Stuur een bloemetje of een kaartje.
  • Verras iemand met een uitstapje of doe een klus in huis.
  • Vraag eens hoe het met iemand gaat.

Laat zien dat je mantelzorgers waardeert en dat de regelkolder echt moet veranderen!

Wat doet MantelzorgNL?

Met alle handtekeningen onder de petitie ‘Maak mantelzorgers belangrijker dan regels’, willen we duidelijk maken dat er een einde moet komen aan de regelkolder.

Omdat er op 22 november 2023 Tweede Kamerverkiezingen zijn, heeft MantelzorgNL politieke partijen input gegeven voor hun programma’s om zo aandacht te vragen voor de positie van mantelzorgers en de problemen waar zij tegenaan lopen.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world