Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorger?
Wat een geluk dat jij er bent!

Ben ik een jonge mantelzorger?
Ben jij tussen de 4 en 24 jaar en zorg jij voor één van je gezinsleden die langdurig ziek is, een lichamelijke of verstandelijke beperking, psychische problemen of een verslaving heeft, dan ben je een jonge mantelzorger. Je zorgt misschien voor je vader of moeder, broer of zus, opa of oma of je houdt rekening met hun ziekte / beperking of je maakt je zorgen over de situatie thuis. Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Wij zijn er voor jou!
Loop je ergens tegenaan of wil je met iemand praten over jouw thuissituatie? Een mantelzorgconsulent kan even met je meedenken, vragen beantwoorden of je in contact brengen met andere jonge mantelzorgers. Je kan altijd bij ons terecht. Samen kunnen we kijken wat voor jou nodig is.

Deel je zorg
Het kan fijn zijn om voor je familielid te zorgen, maar in combinatie met school, vrienden en hobby’s kan het soms ook wat te veel worden. Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Dat kan op school, met vrienden, familie of met een mantelzorgconsulent. Soms kan je wel wat steun gebruiken.

Deelnemen aan activiteiten speciaal voor jou

Regelmatig organiseren we activiteiten voor jonge mantelzorgers per leeftijdscategorie. Vanaf 6 jaar kun je meedoen aan de activiteiten. Tijdens de activiteiten kun je je even ontspannen en aan andere dingen denken dan waar je je zorgen om maakt. Ook ontmoet je andere jonge mantelzorgers die in een zelfde soort situatie zitten als jij. Je bent niet alleen! Maria Beens brengt jou en je ouders op de hoogte als er activiteiten voor jonge mantelzorgers zijn. Van harte welkom om mee te doen!

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world