Aanbod

We staan er vaak niet eens bij stil, maar veel mantelzorgers combineren hun dagelijkse zorgtaak met werk.  Een aantal cijfers op een rij:

  • Nederland telt 2,4 miljoen werkende mantelzorgers
  • 1 op de 4 werknemers is mantelzorger
  • In de zorg ligt dit aantal nog hoger; daar is 1 op de 3 medewerkers mantelzorger en stevenen we zelfs af richting 1 op de 2 medewerkers

Het combineren van werk en mantelzorg kan lastig zijn. Hoe zorg je ervoor dat je voldoende tijd een aandacht kunt geven aan beiden? En wat is ervoor nodig om deze combinatie goed vol te kunnen houden? Aan de andere kant kan het juist prettig zijn om in werk afleiding te vinden.

Als werkgever speel je hierin een belangrijke rol. Het is goed om na te denken over zaken als; welke mantelzorgers zijn er bij mij in dienst? In hoeverre is voor hen de combinatie werk en mantelzorg goed te dragen? En wat is er vanuit de organisatie nodig om overbelasting (en daarmee mogelijk ook uitval) te voorkomen?
Het is van belang om zicht te hebben (en houden) op de mantelzorgers binnen de organisatie.
Dit kan bijvoorbeeld door tijdens een functioneringsgesprek het thema mantelzorg standaard te bespreken. Of door tijdens vergaderingen te zorgen dat mantelzorg met regelmaat op de agenda terugkomt.

We denken vanuit Mantelzorgcentrum Nunspeet graag mee in dit proces, neem gerust contact met ons op!

 

Kijk voor meer informatie over werk en mantelzorg ook eens op:

https://www.mantelzorg.nl/onderwerpen/werk

https://www.werkenmantelzorg.nl/

 

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world