Werk

Combineer je als mantelzorger je zorgtaken met een betaalde baan? Dan ben je niet de enige: één op de vijf werknemers doet dit, in de zorgsector zelfs één op de vier. De combinatie van werken en zorgtaken kan zwaar en lastig zijn. Om ervoor te zorgen dat je beide naast elkaar kunt blijven doen, is het belangrijk dat je een goede balans vindt.

Op de website van Mantelzorg.nl staan een aantal mogelijkheden om de combinatie van werk en mantelzorg makkelijker te maken. Je kunt denken aan verlofregelingen, flexibel werken, een gesprek met je leidinggevende, vervangende zorg of een persoonsgebonden budget. Ook staan ondersteuningsmogelijkheden in een overzicht vermeld.

Op zoek naar een nieuwe baan? Met jouw curriculum vitae geef je een potentiële werkgever een kort maar krachtig inzicht in jouw kennis en ervaring. Naast je opleidingen en werkervaring hoort daar ook een vermelding van interessante nevenactiviteiten bij. Ook mantelzorg kan een nevenactiviteit zijn die belangrijk is om te vermelden op een CV. Kijk hier voor meer informatie.

Heb je een vraag over het combineren van mantelzorg en werk en kom je er zelf niet helemaal uit? Bij Steunpunt Mantelzorg helpen we je graag verder. Neem daarvoor contact met één van ons op.

Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world